5 Tips när du ska flytta ditt hus

Här kommer 5 Tips när du ska flytta ditt hus på ett lätt och smidigt sätt. För att undvika några missöden och slippa problem. Att flytta hus är en komplicerad procedur, men görs den på rätt sätt, är det inte en omöjlighet att forsla ditt hem från en plats till en annan.

5 Tips när du ska flytta ditt hus

Går huset att flytta?

Det du behöver göra först och främst är att ta reda på om huset går att flytta, eftersom det finns vissa hus som inte går att forsla. Därför bör du kontrollera detta innan du tar ett beslut.

Skaffa nödvändiga tillstånd

Du behöver ett rivningslov för att flytta huset, ett bygglov på den nya platsen och ett tillstånd för att kunna transportera ditt hus till en annan plats, samt i en poliseskort om ditt hus är bredare än 4,5 meter.

Demontera ditt hus

Det kräver planering och organisering inför att börja att demontera huset. Därför är det en bra idé att samarbeta med kunnigt folk. För att underlätta monteringen kan du själv se till att dokumentera hela demonteringen genom att ta bilder.

Mått och märkning

Vid en flytt av ett hus är det mycket viktigt att mäta och skriva ner måtten, samt att märka alla delarna som ska flyttas. Detta för att återuppbyggnaden ska bli korrekt och enkel. Detta gäller även foder, lister och socklar.

Kostnader och försäkringar

Kontakta firmor som flyttar hus och få offerter på vad det skulle kosta att flytta ditt hus. Varje hus är unikt och därför finns det inga fasta priser. Kontrollera även försäkringsskyddet och vad som ingår i detta.