5 Tips när man hyr en snickare

Behöver du hjälp av en snickare för att renovera eller bygga ut? Vid ett större projekt är det mycket att tänka på och då kan det vara bra att anlita ett proffs. Vad behöver man tänka på när man ska hyra en snickare? Vi vill dela med oss av 5 tips när man hyr en snickare.

5 Tips när man hyr en snickare

Ta in offert från flera snickare

För att veta om du får ett bra pris behöver du kontakta flera snickare och ta in offerter. Tänk på att ett för billigt pris kanske är ett tecken på en firma som inte är seriös.

Fråga efter referenser

När du väljer mellan olika snickare bör du fråga efter referenser. Kontakta tidigare kunder och fråga dem om de var nöjda med arbetet, om snickaren var seriös, om arbetet blev klart i tid och annat som är viktigt för dig.

Ta med ROT och moms i offerten

För att ditt pris ska bli så korrekt som möjligt är det viktigt att du får med både moms och ROT-avdraget i dina offerter. ROT-avdraget är 30% på arbetskostnaden, men max 50 000 kr per person och år.

Skriv ett avtal

Skriv ett avtal med snickaren. I avtalet bör ni ha med priset, vad som ska göras samt när arbetet ska vara klart. Ett avtal kommer vara till skydd för er båda om det eventuellt skulle uppstå ett problem.

Se upp för oseriösa snickare

För att veta om din snickare är seriös kan du kolla upp de har F-skattsedel, kontakta Kronofogden så du vet om snickaren har några skulder eller till och med har gått i konkurs. Kolla även på Råd & Röns svarta lista.